Scheiden

Bijna een op de drie stellen gaat uiteindelijk uit elkaar. Dat is voor beide partners ingrijpende beslissing, die ook nog eens een groot aantal praktische en financiële consequenties heeft. Er moet veel geregeld worden.

Verzekeringen en lijfrentes aanpassen
Vermogen delen dat op een spaar- of beleggingsrekening staat is vaak goed te regelen, maar het wordt ingewikkelder bij een lijfrentepolis of een kapitaalverzekering. Ook de overlijdensrisicoverzekering die u misschien op elkaars leven heeft afgesloten, moet aangepast worden. Wij inventariseren de bestaande voorzieningen voor u en bekijken samen met u hoe deze het beste verdeeld kunnen worden.

Gevolgen voor uw hypotheek en hypotheekrenteaftrek
Verkoopt u de woning of blijft een van u erin wonen? Koopt die de ander dan uit en voor welk bedrag? Elke keuze heeft mogelijk gevolgen voor:
* hypothecaire lening
* kapitaalverzekering eigen woning
* overwaarde van uw woning
* hypotheekrenteaftrek
* bijleenregeling Het zijn allemaal vragen die een afgewogen en deskundig advies verdienen. Maak een afspraak met ons.

Hoeveel pensioen houdt u over?
Uw partner heeft deels recht op het pensioen dat u opbouwt tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Een scheiding kan dus tot een aanzienlijk pensioentekort leiden. Wij berekenen voor u hoe uw pensioensituatie er na de scheiding uitziet en welke maatregelen u kunt nemen om uw eigen pensioen weer op peil te brengen.

Nieuwe start
Als uiteindelijk alles geregeld is, dan wordt het tijd om ook weer aan uw eigen financiën en zekerheid te denken. Wij geven u graag een goed advies over een verzekeringspakket op maat en bekijken samen met u wat uw financiële wensen en mogelijkheden zijn.